Un documental sobre Andrea Motis inaugurarà el 31è Festival de Cinema de Girona

Del 24 al 28 de setembre a set espais de la ciutat la saxofonista i cantant de jazz catalana Andrea Motis, inaugurarà dimarts 24 de setembre a les 20.00 h als Cinemes Albéniz, el 31è Festival de Cinema de Girona, que arrancarà amb la projecció d'Andrea Motis,"La trompeta silenciosa", un documental dirigit per Ramon Tort que retrata la vida de l'estrella convidada.

El Festival plenament consolidat i convertit en un esdeveniment de renom internacional. A l'acte d'inauguració hi seran presents, a més d'Andrea Motis, Joan Chamorro (que lidera el grup musical amb la cantant); el director del documental i el productor, Oriol Marcos. Per assistir-hi es poden comprar entrades, a un preu de 4 euros, el mateix dia 24 a la tarda al Punt d'Informació del Festival, a la Plaça Independència de Girona.

Aquest any hi haurà al Festival de Cinema molta presència de talent emergent i treballs inèdits. D'entre les pel·lícules que es presentaran hi ha, entre altres apartats, els llargmetratges, documentals, curtmetratges, Music Films, Web Sèries, Experimental Art, Handicapped i FICGLB (Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic). Dissabte 28 de setembre es farà l'entrega de premis.

El Festival de Cinema de Girona és el més antic a Catalunya després de Sitges i la seva celebració representa convertir la ciutat en un gran escenari cinematogràfic, amb 8 espais de projecció i activitats paral·leles: els cinemes Albéniz, la Fundació Valvi, Moby Disk, Casa de Cultura i el Bistrot de Girona, CaixaForum, EspaiCaixa i l'Auditori Josep Irla de la Generalitat (aquests dos últims s'incorporen com a novetat aquest any). L'esdeveniment compta amb la col·laboració, entre d'altres, de l'Ajuntament de Girona, la Generalitat i la Diputació de Girona.