El Govern i la Diputació de Girona acceleren el desplegament de la fibra òptica a tota la demarcació

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, han presentat aquest dijous la voluntat conjunta d’accelerar el desplegament de la fibra òptica a les comarques de Girona. Per finalitzar aquest desplegament, es vol desplegar 890 quilòmetres de cable de fibra òptica per connectar tots els municipis i polígons industrials no connectats encara.

Aquest desplegament permetrà connectar la totalitat de les 8 capitals de comarca abans del 2020. Actualment, 6 capitals ja estan connectades (Girona, Olot, Ripoll, Figueres, la Bisbal d’Empordà i Santa Coloma de Farners). En falten dues, Puigcerdà i Banyoles, en curs. Actualment, també s’està executant el tram que enllaça Girona, Sarrià, Banyoles, Serinyà, Ripoll i Camprodon.

L’objectiu de les dues administracions és que l’any 2023 els 221 municipis de la demarcació de Girona estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica. La voluntat compartida és estendre la fibra òptica als 132 polígons industrials de la demarcació com a element cabdal de desenvolupament econòmic i competitivitat de la demarcació. Actualment, la fibra arriba ja a 46 parcs empresarials de les comarques de Girona.

El Govern de la Generalitat ha desplegat fins ara a les comarques gironines, amb una inversió de 9,5 milions d’euros, 512 km de fibra òptica, i aquesta xarxa existent arriba ja a 30 municipis i 43 polígons.

D’altra banda, a tall d’exemple, per part de la Diputació, podem parlar del projecte d’ampliació de la via verda Pirineu i Costa Brava, que està compost per diferents trams. En dos d’aquests, s’instal·larà la fibra òptica, en el tram del Gironès i del Pla de l’Estany (Girona - Sarrià de Ter – Banyoles – Serinyà) i el de Ripoll-Campdevànol, que consta d’un pressupost d’1.100.000 euros en què s’utilitzarà la seva execució per fer arribar la fibra òptica a les comarques esmentades.

L’acord s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.

 

Foto: Diputació de Girona