Detinguts sis homes per ocupar un domicili i robar en dos pisos més del mateix bloc a Girona

Els fets van passar a tres quarts d’onze de la nit del mateix dia 6, en un bloc de pisos del carrer Riu Fluvià de Girona, on els agents van rebre la informació que uns homes volien entrar en un pis.

Quan van arribar els mossos van comprovar que es tractava d’un bloc de pisos on durant la tarda del mateix dia ja havien denunciat un robatori en dos domicilis. En el primer pis violentat els lladres van accedir-hi escalant pel pati de llums i trencant un vidre de l’habitatge. De dins van sostreure mobles, matalassos i petits electrodomèstics. Pel que fa al segon pis, van forçar el pany però no van arribar a sostreure res, només hi van deixar diversos objectes sostrets del primer pis.

Mentre feien comprovacions, els agents van veure que sis homes acabaven d’ocupar un tercer pis del bloc, que estava buit. En aquest, hi van trobar altres objectes del primer pis violentat. Arran dels fets, tots sis van quedar detinguts.

L’endemà de les detencions, els investigadors van trobar indicis que relacionaven un dels detinguts amb un robatori violent perpetrat el 2 de novembre, durant les fires de Sant Narcís de Girona. El fet va passar de nit al barri de Fontajau. Uns joves van abordar dos nois i els van obligar a donar-los el telèfon mòbil i els diners que portaven a sobre. Un dels lladres va efectuar diverses descàrregues amb una defensa elèctrica a una de les víctimes.

Pel que fa als detinguts, tres d’ells amb antecedents, cinc van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials, amb l’obligatorietat de comparèixer davant el jutge quan siguin requerits. El sisè, a qui s’investiga també pel robatori violent, va passar a disposició judicial el dia 7 i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.