Girona, Salt i Sarrià de Ter detecten falta d'inversió en la xarxa d'aigua

Els tres municipis encarregaran una auditoria externa de la gestió de l'aigua entre el 1992 i el 2012 per concretar el possible dèficit d'inversions i reposicions. Si els incompliments són importants, demanaran rescindir la concessió amb la part privada per incompliments. Segons van exposar en una compareixença de representants dels tres ajuntaments. 

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas considera que, ara que tenen la gestió del servei, els consistoris també tenen "indicis fonamentats" que la part privada de l'empresa, va actuar amb "deslleieltat" i "obstruint" l'accés a la informació per part dels organismes públics. 

Segons ha destacat l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula "es farà una auditoria molt exhaustiva" i després es tindran suficients arguments per actuar d'una manera o altre i preparar el canvi de la gestió de l'aigua. 

La participació del soci privat en l'empresa mixta és del 80% i els ajuntaments hi participen en un 14% Girona, un 4% Salt i un 2% Sarrià de Ter. El conveni amb la part privada no finalitza fins al desembre del 2020.

El 2015 la CUP-Crida per Girona va denunciar el cas d'Agissa a la fiscalia, en vista dels indicis d'irregularitats i fa un any el jutjat va decidir apartar l'empresa privada Girona SA de la gestió i la va donar als tres ajuntaments. 

Foto: Quim Puig