Girona se suma a les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El programa d’activitats començarà aquest dissabte, dia  17 de novembre, amb un mercat d’intercanvi i una fira de segona mà infantil a l’aparcament del Pavelló Municipal Girona-Fontajau, i la visita guiada “Anem...a visitar la planta de triatge”, ubicada a Celrà. En aquesta darrera activitat, el director del CET Tirgi, Jordi Quintana, convidarà les persones assistents a reflexionar sobre la gran quantitat d’envasos que es fan servir i s’explicarà el procés de reciclatge des que es dipositen al contenidor groc.

Els actes continuaran el dissabte 24 de novembre amb una altra visita guiada titulada “Anem...a la depuradora”, que es portarà a terme a la depuradora d’aigües residuals de Campdorà. Allà s’explicarà la importància de no tirar residus al vàter i de les conseqüències que tenen aquests abocaments. En aquesta línia, l’Ajuntament de Girona va portar a terme el 2016 la campanya “El vàter no és una paperera”.

La Setmana de Prevenció de Residus neix a partir d’un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar, durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.