Girona celebra la segona edició de la Nit del Comerç

En el marc de la Nit del Comerç, organitzada des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Promoció de l’Ajuntament de Girona, s’han lliurat diferents guardons que tenen un doble objectiu: d’una banda, reconèixer i promocionar els empresaris, les empresàries i comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat de la ciutat i, de l’altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars que fan de Girona única.

L’establiment Despiral ha estat guardonat amb el Premi Avantguarda, com a l’establiment més innovador. La dissenyadora de moda, Mireia Vidal Brides, va rebre el Premi Ambaixador de Girona per la seva implicació a la ciutat i la seva projecció internacional. També van ser guardonats l’Associació de Comerciants del Modern amb el Premi Dinamització; Limbo amb el Premi Talent; Re-Read amb el Premi Comerç Verd; Moby Disk Records amb el Premi Comerç emblemàtic pels seus 25 anys i també  han rebut guardó,  Magaldi, Restaurant Can Roca i la Botiga de les Llums pels seus 50 anys,  mentre que els tres establiments més antics de Girona Hotel Peninsular  (165 anys), Casa Pijaume (143 anys) i Llibreria Geli (139 anys). Fundació Llibreria Les Voltes ha rebut el Premi Comerç Singular; Francesc Ramírez de Cartagena, de la joieria Ramírez de Cartagena ha rebut el Premi Especial Sóc Girona, i també ha rebut aquest guardó però a títol pòstum, Catalina Duran de la Perfumeria Jordà, establiment familiar de gairebé 90 anys.

Els trofeus de la Nit  del Comerç han estat elaborats i creats per l’artista Juan Righetti, de l’agrupació d’artistes de La Volta. Els reconeixements estan destinats a distingir les millors iniciatives comercials de la ciutat i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per a un teixit econòmic dinàmic i competitiu. 

Segons la regidora, Glòria Plana “El comerç de Girona es mereix un reconeixement al seu esforç, per la bona tasca que fa cada dia a l’aixecar la persiana i fer front als canvis constants que vivim. La ciutat disposa d’establiments singulars i emblemàtics que segueixen presents amb el pas del anys i alhora disposa de persones emprenedores, innovadores i amb grans motivacions, que lideren establiments d’última generació. Aquest equilibri fa que Girona sigui única”.