Previous Next

Desmantellen una finca de Sant Joan de Mollet, dedicada a la cria de galls per a baralles il·legals i descobreixen una plantació de marihuana

Els agents rurals van posar de manifest als Mossos,  les sospites que s'hi estarien fent entrenaments per combats al pati de la casa, i també es sospitava que es mutilaven part d'aquests animals. A més, també alertaven que a la mateixa finca hi hauria una possible plantació de marihuana en ple rendiment. La unitat d'investigació de Girona va començar a fer dispositius de vigilància d'aquesta finca que estava tancada i ocultada per malla d'ombreig, fet que va dificultar inicialment la investigació.

El passat dijous 29 de novembre es va dur a terme un dispositiu conjunt en què van participar veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat, tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i quatre efectius del cos d'Agents Rurals. El dispositiu policial, que va comptar amb la participació de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d'Investigació de Girona, l'Àrea Regional de Recursos Operatius i la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona, va permetre desmantellar un punt important de cria i entrenament de galls per combat a la comarca i una plantació de marihuana.

A la finca es van localitzar 211 aus, 99 de les quals eren mascles adults, 15 mascles joves, així com 75 femelles adultes de gall de lluita i 22 gallines adultes productores d'ous i dos ànecs. La majoria no tenien ni menjar ni aigua. També es van localitzar dues caixes de trampes de captura de fauna.

Els Mossos van desmantellar també una plantació de marihuana en venda amb tot el material per a la seva producció i creixement, com ara llums i aires condicionats.

La casa tenia tres escomeses de fluid elèctric fraudulentes que suposen un frau de 20.000 euros. A l'interior de la casa també es van localitzar 1.800 esqueixos de plantes i 400 plantes de marihuana.