Previous Next

Girona arriba als 100.000 habitants i engega una campanya informativa per divulgar-ho entre la ciutadania

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat que “la xifra demostra que la capital gironina és una ciutat atractiva, ja sigui perquè s'hi troben oportunitats o bé perquè la gent s'hi troba més protegida. I això és un èxit del nostre projecte col·lectiu, de cada un dels ciutadans i ciutadanes de Girona”.

Ho avalen també les dades de l’evolució de la població durant la darrera dècada. Entre el 2010 i el 2018 a Girona hi va haver un increment de població del 4’1%, mentre que a Catalunya el creixement en aquest període va ser de tan sols un 0’3%. “En el conjunt del territori català, el nombre d’habitants va disminuir tant l’any 2013, com el 2014 i el 2015; a Girona, en canvi, la pèrdua en el nombre de ciutadans es va produir només el 2014, quan hi va haver un descens de 65 habitants, i la resta d’anys la població va créixer”, ha explicat la regidora d’Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas. En els últims vuit anys, Girona ha passat de tenir 96.236 habitants l’any 2010 a tenir-ne 100.266 el passat 2018. Pel que fa a Catalunya, la població ha crescut dels 7.463.471 als 7.488.717 habitants durant el mateix període.

Per donar a conèixer aquesta fita històrica entre la ciutadania i posar-la en valor, l’Ajuntament de Girona ha engegat una campanya de difusió per informar els gironins i gironines que el municipi ha superat la barrera dels 100.000 habitants. La proposta creativa s’ha centrat en els valors dels diferents col·lectius i de les persones a títol individual que formen la ciutat i que suposen la seva força.

Sota el lema de “La força de 100 mil”, s’ha preparat una campanya amb força visual, optimista, vital i dinàmica, que explora el concepte de col·lectivitat d’una manera metafòrica i genera identificació de la ciutadania amb els valors de la ciutat. La proposta gràfica va acompanyada de la frase “Ja som 100.000 les persones que fem de Girona una ciutat reconeguda, capdavantera, vital i humana”. La campanya inclourà també imatges i una peça audiovisual de cinc dels col·lectius que formen part de la ciutat: els joves, la gent gran, els comerciants, les persones emprenedores i les famílies.

Per difondre la campanya i les diferents interaccions que es produeixin al voltant del fet d’haver arribat als 100.000 habitants, s’ha creat l’etiqueta #somcentmil per a les xarxes socials.

Foto: Ajuntament de Girona