Veïns de la Font de la Pólvora de Girona protesten pels constants talls de llum que pateixen

Un grup de veïns que estaven convocats per la Plataforma per la Dignitat de la Font de la Pólvora, van entrar al consistori per demanar una reunió amb Madrenas. Els veïns del barri de Font de la Pólvora de Girona han ocupat el pati interior de l'Ajuntament aquest dimarts al migdia per reclamar una solució pels talls de llum que pateix aquesta zona del sector est de la ciutat. 

La protesta ha arrencat al barri de Font de la Pólvora i ha anat baixant fins arribar davant de l'Ajuntament de Girona, on el regidor de barri, Eduard Berloso, ha sortit per atendre les protestes, però els veïns han demanat poder parlar amb l'alcaldessa. Berloso els ha comunicat que Madrenas no es trobava al seu despatx i els veïns han optat per entrar al pati interior de l'Ajuntament. A més, han demanat que el govern local es comprometi per escrit que instal·larà generadors elèctrics al barri per donar subministrament a les llars cada vegada que marxi la llum. La reunió amb els veïns que demanaven "Madrenas solución o dimisión" es produirà aquest dimecres. 

D’altra banda els cinc grups de l’oposició han registrat aquest dimarts una moció conjunta per reclamar la compareixença del vicealcalde, Eduard Berloso. Els grups municipals d’ERC-MES-AM, CUP-Crida per Girona, PSC-CP, Cs i PPC de l’Ajuntament de Girona han registrat  una moció conjunta reclamant la compareixença de Berloso, per tal de “poder formular-li les corresponents preguntes relacionades amb les competències que exerceix per delegació de l’Alcaldia sobre els talls de llum periòdics que afecten a diferents barris de la ciutat”.

A la moció, que serà sotmesa a debat i votació en el ple municipal del proper dilluns, 21 de gener, els cinc grups municipals justifiquen la presentació del text per “la situació viscuda a Girona durant l’últim any en relació als talls de llum, que de manera constant i de forma indiscriminada, pateixen diferents barris de la ciutat, i tenint en compte que aquesta situació ha perjudicat i perjudica a múltiples famílies, i fins i tot serveis públics”.

Segons l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas a partir de dilluns, es tallaran les connexions de llum de tots els habitatges i locals del barri de la Font de la Pólvora de Girona que no tinguin un contracte vigent. I

L'ajuntament de Girona es personarà com a acusació particular en les denúncies a qui reiteri a fer connexions il·legals. Aquestes són les mesures que ha comunicat Madrenas a un grup de representants dels veïns de Font de la Pólvora amb qui s'ha reunit aquest matí. 

 

 

 

 

Foto: Diari de Girona