Previous Next

Simulacre d'emergència en una empresa química de Celrà

L’objectiu de l’exercici ha estat provar el Pla d’Autoprotecció (PAU) de l’empresa, la recepció dels mitjans externs i la transferència d’informació; comprovar el correcte equipament de protecció de l’equip d’intervenció (roba, màscara, bombones d’aire, casc, i guants); i treballar l’evacuació del personal al punt de confinament.

L’exercici ha simulat un vessament d’àcid clorhídric dins la cubeta del parc d’emmagatzematge de corrosius, amb una persona ferida.

Un cop s’ha produït el vessament, un treballador ha quedat ferit i inconscient, i un altre treballador ha donat l’avís. El cap de l’emergència ha activat el PAU, l’alarma general i ha demanat preparar l’equip d’intervenció, el de primers auxilis i el d’evacuació/confinament.

Al mateix temps, l’empresa ha sol·licitat l’ajuda externa trucant al telèfon d’emergències de Catalunya 112, al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i als Vigilants municipals de Celrà.

L’equip d’intervenció de l’empresa ha controlat l’incident i ha tret la persona ferida de la zona afectada, tot esperant l’arribada dels mitjans externs.

Els Bombers de la Generalitat han participat al simulacre amb 3 dotacions: una de Girona, una altra del Parc de la Pera i un comandament de la Regió. Després d'establir un perímetre de seguretat i en coordinació amb els responsables de l’empresa, la seva intervenció ha consistit en neutralitzar la fuita, contenir l'àcid clorhídric que ja havia vessat i rescatar el treballador ferit, traslladant-lo a la zona que els serveis sanitaris haurien habilitat per fer l’atenció als afectats.

Els Mossos d’Esquadra s’han ocupat del control d’accessos, d’establir els perímetres de seguretat necessaris i han col·laborat en les tasques d’acompanyament dels altres cossos d’emergències, tant d’arribada com de sortida a la zona afectada. Els Mossos d’Esquadra han enviat al lloc de l’accident una patrulla, a banda del personal de la sala de comandament. Per la seva banda, una patrulla dels Vigilants municipals de Celrà han donat suport als Mossos d’Esquadra en les tasques pròpies del Grup d’Ordre.

Protecció Civil de la Generalitat ha desplaçat al lloc del simulacre un tècnic dels Serveis Territorials de Girona fent tasques d’observador, i el personal de guàrdia del CECAT hi ha participat realitzant les tasques de gestió de l’emergència.

Fotos: Protecció Civil