Previous Next

Ni la pluja d'aquest diumenge ha aturat la Marxa Groga

Malgrat la pluja,  han començat a arribar columnes de manifestants en diferents columnes. S’han fet discursos en suport als presos polítics i als detinguts del passat dimecres per la policia espanyola, en relació al tall de les vies del TAV. Abans d’aquest acte, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut acostar-se fins a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona on un grup d'estudiants estan tancats al centre, per tal d’evitar que la policia detingui una de les joves que hi ha a l'interior. 

Els estudiants tancats a la UdG han recollit més de 1.000 signatures perquè Adif retiri la denúnciadesprés de les detencions per presumptes desordres, per l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona l'1 d'octubre del 2018 han recollit més de 1.000 signatures per reclamar a Adif que retiri la denúncia que va motivar les detencions.

Una portaveu dels estudiants ha assegurat que continuaran amb la protesta de manera indefinida, batejada com 'Caputxinada UdG', inspirant-se en la de l'any 1966 en el convent barceloní dels caputxins.

En el tancament hi estan participant uns 40 estudiants que, per torns, romanen en la Facultat d'Educació i Psicologia i que aquest diumenge han organitzat una xerrada amb alguns dels detinguts el dimecres a Girona, que han explicat la seva experiència durant l'arrest.

A més, aquest diumenge s'ha llegit un manifest a la plaça 1 d'octubre de Girona, després de la 'Marxa Groga' que ha acabat amb un pica-pica a la plaça Sant Domenech. 

Fotos: Ràdio Sarrià