Biospirit de Celrà no pagar un deute de més de 5 MEUR i la plantilla no ha d'anar a treballar durant un mes

La direcció ha anunciat que té la intenció de presentar concurs de creditors perquè arrossega un deute de més de 5 MEUR. La plantilla, però, tem que l'empresa es veurà abocada a tancar, perquè ja fa tres mesos que se'ls deuen les nòmines, l'activitat està del tot aturada, pràcticament no queda estoc al magatzem i la nau s'està buidant de maquinària.

De la quarantena de treballadors que té Biospirit, n'hi ha 34 que ja han presentat una demanda reclamant que se'ls extingeixi el contracte. Una fórmula que recull la llei en cas que l'empresa acumuli tres nòmines impagades. 

La situació de Biospirit va canviar quan va morir la fundadora de l'empresa i dues de les seves filles van assumir la direcció. A partir d'aquí, fonts sindicals expliquen que un seguit de decisions desafortunades han provocat que s'hagi entrat en números vermells. Segons concreten, l'empresa havia arribat a facturar quasi 15 MEUR, distribuïa més de 2.500 productes d'unes 200 marques –a més de la seva pròpia- i tenia uns 50 treballadors. Però les despeses de lloguer derivades d'un trasllat a una nau més gran, un canvi informàtic i la progressiva pèrdua de clients han deixat Biospirit en una situació crítica. 

Biospirit es fa fundar el 1993 a Moià. Inicialment, va néixer com a Luz de Vida. Quatre anys més tard va traslladar-se a Sant Gregori i des del 2008 va establir la seu a Celrà. Primer, a una nau d'uns 6.000 metres quadrats i després, va traslladar-se a la que ocupa actualment.

Foto: ACN