Protesta contra la presència de l'Exèrcit uniformat al saló Expojove

Els soldats de l'exèrcit espanyol tenen un estand d'ExpoJove Girona. Un jutge va anul·lar el codi ètic de Fira de Girona que els prohibia assistir vestits amb uniforme. El saló Expo Jove estarà obert fins aquest dissabte 6 d'abril. Cap a dos quarts d'onze del matí, un grup de joves convocats pel SEPC han ocupat l'estand de l'Exèrcit espanyol durant una estona. Quan els han vist arribar, els militars han optat per marxar. Els manifestants han desplegat una pancarta amb el lema 'Ni a l'Expojove ni enlloc, fem fora l'Exèrcit espanyol' i han corejat consignes contra les forces armades. Vigilats pels Mossos d'Esquadra, els joves han cremat diverses fotografies on hi sortien soldats o el rei uniformat i han llegit un manifest criticant que l'objectiu de l'Exèrcit era "reclutar mercenaris que defensin els drets de l'OTAN, una aliança militar que fa passar el petroli i l'espoliació de matèries primeres per damunt dels drets humans". Els estudiants han recordat que la moció sobre desmilitarització de Catalunya, aprovada pel Parlament, "veta explícitament la participació de l'Exèrcit en espais educatius" com l'Expojove i han reclamat una acció "contundent" per part de l'Ajuntament, Fira de Girona i la Generalitat. 

Durant la protesta, un altre grup els responia amb proclames a favor d'Espanya.

La directora de la Fira, Coralí Cunyat, ha dit que en aquesta edició no els tocava altre remei que complir la sentència, però que no deixaran d'impulsar "els valors de la cultura de la pau", però, també ha recordat que s'ha presentat recurs contra la sentència, que ha de resoldre l'Audiència, i ha deixat clara la seva "voluntat" que aquesta també sigui una fira "on es promoguin els valors de la cultura de la pau" i d'intentar evitar "els conflictes" d'aquestes darreres edicions. 

Pel que fa a les protestes, la directora de Fira de Girona ha dit que respecten "la llibertat d'expressió", però ha demanat que "les manifestacions es facin amb tranquil·litat".

Foto: ACN