El Bisbat de Girona envia la investigació dels suposats abusos de l'ex-rector de Vilobí d'Onyar a la fiscalia

L'informe sobre els presumptes abusos a menors ha estat elaborat per la comissió diocesana formada a principis de febrer. Creada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, amb l'objectiu «d'aclarir els fets, acollir, escoltar i acompanyar les possibles víctimes», la comissió la integren un capellà, un assistent i una psicòloga que, segons l'ens eclesiàstic, han elaborat l'informe d'acord «amb la normativa canònica i els protocols vigents».

El document també es va enviar a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu, que emetrà una resolució sobre el cas i que pot comportar que se li retiri el ministeri. La fiscalia també haurà d'informar sobre la seva decisió, tot i que des de l'ens eclesiàstic es creu que els delictes ja han prescrit.

Mossèn Tomàs va ser ordenat el 1953 i va arribar a Vilobí l'any 1967 procedent de l'Escala,  A la localitat selvatana hi va estar 33 anys, fins al 1999. Va ser durant aquests anys quan es van produir suposats abusos sexuals a diversos menors del poble i en espais com el casal d'estiu, el confessionari de l'església o la rectoria, on va fer instal·lar un futbolí i una televisió. Mossèn Tomàs també va exercir a l'escola Bell-lloc entre els cursos 67-68 i 95/96.

Foto: ACN