Girona és la zona on els Bombers atenen més accidents de trànsit

Aquesta xifra la situa en el primer lloc de Catalunya pel que fa a serveis d'aquest tipus. En segon terme, hi ha la Regió Metropolitana Nord, zona amb molt alta mobilitat, amb 11.774 serveis. Enguany per exemple, aquesta àrea més propera de Barcelona, han fet mobilitzar els Bombers en 320 ocasions.

Els Bombers destaquen que són actuacions on la ràpida operativitat en les maniobres de rescat són vitals. Per això, la formació dels efectius d'emergències és molt important. I per aquest motiu, a banda de la formació que fa el cos també es fan concursos, com el que comença avui amb participants dels parcs d'Olot i Girona.

Segons informen des del cos en un comunicat, els concursos, més enllà d'una competició, són el marc ideal per implementar els nous procediments d'intervenció en accidents de trànsit i per dinamitzar professionalment l'actuació i fomentar l'intercanvi de tècniques i metodologies de treball.

Aquesta activitat s'ha convertit en una eina formativa complementària al ventall de cursos específics oferts des de l'Escola de Bombers i Protecció Civil.

Aquest dimarts comença la XV edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, així com el Concurs intern dels Bombers de Barcelona. Aquesta activitat s'allargarà fins al 12 d'abril a Barcelona i es faran maniobres d'excarceració. Els millors equips classificats participaran al XV Encuentro Nacional de Rescates en Accidentes de Tráfico, de València. El concurs compta amb la participació de 16 equips dels Bombers de la Generalitat i 15 de Barcelona. De gironins n'hi ha un al parc d'Olot i un altre a Girona. L'acte de cloenda i de lliurament de premis es farà divendres.