Reconvertir pisos i locals comercials en habitatges: Nou impuls de l’ajuntament de Girona

L'alcaldessa Marta Madrenas ja avança, però, que la mesura no serà homogènia arreu, sinó que caldrà estudiar-la barri per barri.

En paral·lel, el consistori també treballa per resoldre el dèficit de lloguers assequibles per a joves que té la ciutat. Per això, l'Ajuntament cedirà a entitats l'edifici a mig construir de la plaça Leonor Joher i dos solars municipals. L'objectiu és que siguin elles qui facin l'obra i després gestionin els pisos. l'alcaldessa explica que les accions que duu a terme l'Ajuntament van en diferents línies: comprar pisos per tanteig i retracte, impulsar lloguers assequibles per als joves i veure com es pot incrementar l'actual parc d'habitatge que té la ciutat.L'alcaldessa de Girona recorda que durant la crisi "pràcticament no s'ha construït res" i que això ha contribuït a què Girona tingui dèficit d'habitatge. 

Ara, però, Madrenas calcula que amb la represa de les promocions, durant els propers dos anys hi haurà com a mínim 400 pisos nous que entraran al mercat, i confia que això "ajudi a què els preus s'autoregulin".En paral·lel, des de l'àrea d'Urbanisme es vol impulsar una altra via per incrementar l'oferta d'habitatge a la ciutat: permetre que els propietaris de despatxos i locals comercials que portin temps tancats els puguin reconvertir en pisos.

Foto: LaRepublica