Càmeres a prop de contenidors per combatre l'incivisme al municipi de Salt

El consistori, treballa en la instal·lació de diverses càmeres de videovigilància a prop de contenidors de deixalles per detectar comportaments incívics.

Les càmeres, va informar ahir l'equip de govern, es col·locarien en les zones on s'han detectat més problemes. Els últims quatre mesos els agents cívics s'han dedicat a informar veïns i comerços sobre el correcte ús que s'ha de fer dels contenidors de recollida selectiva. Josep Valentí, regidor de Serveis Urbans de l’ajuntament de Salt, assenyala que l'acumulació de deixalles en determinats punts del municipi no és un problema dels contenidors el regidor ha assegurat que es troben amb bosses fora del dipòsit quan aquest està gairebé buit, Valentí, afirmava que treballaran per aplicar una tolerància zero davant l'incivisme.

Tècnics de l'Ajuntament han obert fins a 400 bosses i això ha permès identificar 154 persones que no es comportaven correctament. El nou servei de neteja viària i gestió de residus es va començar a desplegar a Salt el mes de novembre del 2018 i, des d'aleshores, s'han anat implementant les millores que s'han considerat imprescindibles per adaptar-se a les necessitats de la vila. L'Ajuntament planteja l'aplicació de sancions als infractors, que podrien anar dels 750 als 3.000 euros.