St Julià de Ramis ha celebrat la 10a Fira del Conte de Medinyà

La Fira del conte de Medinyà és un espai de trobada  per a tots els amants dels contes, il·lustradors, relats d’entre altres i aquest any ha complert deu anys.

La fira esdevé al carrer, amb espectacles diversos tot girant al voltant de la lectura contacontes, música, xerrades amb artistes, representacions, jocs, i tot un seguit d’activitats que han fet gaudir a tots els visitants d’aquesta tradicional  fira del municipi. Els actes varen tenir lloc ahir diumenge dia 1 de Setembre a les 10.30 h del matí amb la presentació de la mascota de la fira del conte: La “FAULA” creada per “Nuxu Perpinyà” i seguidament es va llegir la narració del conte guanyador del 9è concurs de narració oral Joan Bahí. De les activitats d’enguany, han destacat  les lectures “contes desde la presó” d'Oriol Jonqueras. Aquests relats els varen llegir l'escriptora Maria Mercè Roca, l'alcalde de Sant Julià de Ramis - Medinyà, Marc Puigtió, i la directora del grup amateur “Dosdedeu” Rosa Maria Rebull.

D’altres activitats destacades de la fira va ser de la presència de Miquel Fañanàs, on presentava “La Bruixa Amiga”, il·lustrada per Laia Berloso. L'escriptor gironí converteix la llegendària gàrgola de la catedral de la novel·la “La Bruixa de Pedra”, en un conte per a nens i nenes a partir de 8 anys. En aquesta desena edició de la fira també es va rebre la visita de la il·lustradora Pilarín Bayés que va ser homenatjada per a la seva trajectòria com il·lustradora.

 

Foto: Ajuntament de Medinyà.