Previous Next

El PSC de Girona vol un cos de serenos que faci rondes de nit a la ciutat

El grup municipal ha presentat una moció al ple de Girona que es debatrà el proper 9 de setembre. Els socialistes reclamen que es recuperi la figura de vigilants nocturns de barri o serenos que facin rondes de nit als barris de la ciutat. El PSC explica en la moció que moltes ciutats  han recuperat aquesta figura del sereno. 

Segons els socialistes aquest nou servei s’hauria de regular mitjançant una ordenança municipal i els treballadors que en formessin part, haurien de ser funcionaris municipals que prestessin el servei de manera directa. La proposta dels socialistes posa l’accent en la col·laboració del sereno amb la Policia Municipal, ja que gràcies a ell “la policia local pot disposar d’una línia d’informació directa a les hores d’absència de llum i de gent al carrer” asseguren des del grup municipal del PSC al consistori Gironí. 

Els serenos també estarien encarregats de la vigilància de l’espai públic: comprovar l’estat del mobiliari urbà, els contenidors, el funcionament correcte de l’enllumenat públic, els locals comercials o el control dels vehicles estacionats.

Foto: M. LLadó