Previous Next

Ryanair justifica el tancament de la seva base a Girona perquè el mercat va a la baixa

La companyia precisa en una reunió amb la Generalitat que la decisió definitiva la prendran les pròximes setmanes. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, es van reunir ahir a la tarda amb el conseller delegat de Ryanair, Eddie Wilson, i amb el director de Màrqueting, David O'Brien, a Dublín per tenir coneixement de les intencions de la companyia a Girona i gestionar un eventual tancament. Segons el comunicat oficial del Departament de Territori i Sostenibilitat, la trobada, que va finalitzar sobre les 19 h i que es va fer a petició de la Generalitat, va servir per conèixer de primera mà les intencions de la companyia de tancar una sèrie de bases a tot Europa, incloent-hi la de Girona.

Gavín ha explicat a l'ACN que la companyia justifica la decisió d'un possible tancament a causa d'un "mercat a la baixa a escala europea" i en el retard "ja sabut" en el lliurament de nous avions. Li han explicat també que alguns aeroports, entre els quals el gironí, "no són rendibles a la temporada d'hivern". El Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit que es reunirà, d'una banda, amb Aena, propietari i gestor de l'aeroport, per conèixer quines accions té previstes per abordar la situació, i també amb el territori, per analitzar el context actual. El conseller del govern català Damià Calvet, va assegurar que si Ryanair finalment presenta un ero el govern seguirà de prop que es compleixin tots els requisits legals.

En declaracions a la televisió pública catalana, Calvet va explicar que no tenen "informació directa" per part de la companyia sobre "l'eventual" tancament de la base a Girona. Calvet va explicar que si finalment es presenta l'ERO sol·licitaran al Ministeri de Treball poder estar-ne assabentats i, si escau, ser-hi presents. El conseller assegura que estan preocupats per l'ERO que Ryanair ha amenaçat de tirar endavant, en què si fos així, afectaria 160 persones.