Empresaris gironins reclamen impulsar l'aeroport buscant "alternatives" a Ryanair

La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) reclama impulsar l'aeroport de Girona buscant "alternatives" a Ryanair i reclama al govern espanyol i a la Generalitat que tirin endavant el baixador de l'AVE per fer la infraestructura "més atractiva". El vicepresident de la FOEG, Miquel Gotanegra, ha fet aquestes declaracions després que aquest dilluns la companyia irlandesa confirmés al departament de Territori i Sostenibilitat la seva intenció de tancar la base de Vilobí d'Onyar (Selva),
Els màxims dirigents de Ryanair van confirmar ahir al secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, la seva intenció de tancar diverses bases a Europa, entre elles la Gironina. La notícia va saltar la setmana passada però a la trobada, l'aerolínia va ratificar-la, tot i que està previst que la decisió "definitiva" es prengui en les properes setmanes.
La companyia aèria, atribueix la mesura a un "mercat a la baixa a nivell europeu" i al retard en el lliurament de nous avions, a banda de la baixa rendibilitat d'alguns aeroports -entre ells, el de Girona- a l'hivern.
Gotanegra, apunta que “cal rellançar l'aeroport perquè és una infraestructura molt important per a les comarques gironines" insisteix. Entre les necessitats que el sector empresarial reivindica, hi ha el baixador de l'AVE. Segons el vicepresident de la (FOEG), aquesta infraestructura "que convertirà el de Girona en el primer de l'estat a estar connectat amb l'alta velocitat", el faria encara més "atractiu". afirma que la infraestructura "Està molt ben situada i si es connectés amb l'AVE no només seria atractiu per a Catalunya sinó també per al sud de França.