Previous Next

Per commemorar el segon aniversari de l’1 d’Octubre, el PAS ha organitzat un esmorzar popular i una caminada fins a Sant Julià de Ramis

Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest matí a la placeta de la Font a Sarrià de Ter per celebrar el 2n aniversari de la data del referèndum amb un esmorzar popular. Seguidament, i abans de la marxa hi ha hagut la lectura del manifest de l’Associació Catalana de Municipis, que ha estat llegit per part d’una veïna de Sarrià, Rosa Julià. Els manifestants han recorregut el carrer Firal, han creuat l’Avinguda de França fins arribar al pavelló de St Julià de Ramis, amb una pancarta en què s’hi llegia “1-O NI OBLIT, NI PERDÓ”. Un cop arribats al pavelló de St Julià de Ramis, els veïns i veïnes de Sarrià participants a la marxa, els ha rebut l’alcalde Marc Puigtió en que ha aprofitat per fer un agraïment al poble de Sarrià de Ter, i ha valorat molt positivament la caminada ja tradicional que ha tingut lloc aquest matí.

Sant Julià de Ramis decideix si l'1-O passa a ser festiu local
A Banda i coincidint amb aquesta efemèride, St Julià de Ramis decideix avui a través d’una consultar popular, preguntar als veïns i veïnes del municipi, sobre si es vol canviar la data festiva del dia 25 de Juliol (St Jaume), per l’1-O, amb unes votacions que han començat aquest matí a les 9 h i està previst que s’allarguin fins a les 20 h del vespre. Aquesta és la iniciativa que va escollir l'ajuntament i Medinyà per recordar i homenatjar totes les persones que el 2017, van defensar les urnes del poble malgrat les càrregues policials que van deixar més d'un centenar de veïns ferits. Així, doncs d’aquesta forma cada any 1-O, el consistori organitzarà una consulta on preguntarà als ciutadans sobre alguna temàtica local.

Fotos: Ràdio Sarrià