Queixes de veïns de Girona pels sorolls que fan uns generadors al terrat de l'edifici de Telefonica

Els veïns que estan a tocar de l’edifici Telefónica es queixen del soroll que fan els generadors situats a la teulada de l’edifici, on també hi ha instal·lada una antena de grans dimensions.

Segons asseguren la fressa és contínua, les 24 hores del dia i durant tot l’any, i ja han presentat una queixa a l’Ajuntament de Girona per contaminació acústica. Els veïns afectats són els edificis del seu entorn, que comprenen el carrer de la Creu, el carrer Francesc Ciurana i el carrer Manel Quer.

Aquestes queixes per soroll se sumen a les dels veïns dels blocs 91 i 93 del carrer de Barcelona de Girona, que han interposat una denúncia contra l’Hipercor per la fressa dels aires condicionats que l’empresa té a sobre del centre comercial.

Els veïns asseguren que des de mitja hora abans que el centre comercial obri fins a mitja hora després de tancar el soroll és constant al voltant dels 60 decibels de mitjana, i s’han registrat puntes de fins a 65 o 70 decibels. Els veïns recorden que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estipula que a partir de 55 decibels és molest, i a partir dels 70 genera una pèrdua auditiva. Per això han entrat una queixa que s’ha convertit en denúncia a través de l’Ajuntament de Girona, perquè l’empresa faci les obres pertinents per corregir el problema.