Ryanair cita els sindicats per negociar un ERO que afecta uns 164 treballadors

La companyia irlandesa ha citat als sindicats el 15 d’octubre per començar a negociar l’ERO, que podria afectar 164 llocs de treball a l’aeroport de Girona.

La companyia irlandesa Ryanair ha decidit tirar endavant el tancament de la seva base a l’aeroport de Girona. L’’empresa hauria citat tan sols alguns dels sindicats implicats, però no tots els representants dels treballadors haurien rebut la carta per reunir-se amb els directius. En el comunicat de la companyia als sindicats, Ryanair s’ha compromès a oferir tota la documentació que es demani i, d’aquesta manera, començar a negociar quins treballadors van a l’atur. 

L’Unió Sindical Obrera (USO) calcula que hi ha en risc 512 llocs de treball, 164 dels quals a l’aeroport de Girona, entre tripulants de cabina i pilots. També resulten afectats els treballadors de les bases de Tenerife, Gran Canària i Lanzarote.

L’anunci del tancament de la base de Ryanair a Girona ha causat preocupació al sector turístic tot i que la Diputació i Aena apuntaven que tot i que la companyia decidís tancar la base, i amb tot el que suposa la pèrdua de llocs de treball calia esperar que Ryanair continués operant diverses rutes des de Girona, on és l’operador principal pel que fa al nombre de viatgers.