El Teatre Municipal de Girona protagonitzarà el cupó de l’ONCE del diumenge 13 d’Octubre

Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE “veuen” el Teatre Municipal de Girona mitjançant el tacte Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’edició d’un cupó especial de l’ONCE amb la imatge del Teatre Municipal de Girona que es podrà comprar el 13 d’octubre. Les persones invidents han fet una visita sensorial a diferents espais de l’equipament i han pogut conèixer l’escenari i el pati de butaques, seure a les llotges, sentir-se com un actor o una actriu abans de sortir a escena als camerinos, tocar un focus i abaixar el teló.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que “aquest acte és una verdadera acció d’integració i igualtat” i ha agraït “la feina extraordinària” que l’ONCE al nostre país. A l’acte hi ha participat també la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi; el delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí, i el director de l’agència de l’ONCE a Girona, Francisco Rodríguez.

Per la seva banda, el delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí, ha indicat que “aquest cupó és un homenatge al Teatre Municipal de Girona, a les sales, les institucions i els professionals que treballen perquè el teatre sigui un bé cultural accessible a tothom. Fer un teatre inclusiu per les persones cegues i per totes les persones amb discapacitat és fer un teatre universal i un teatre millor”.

En aquest sentit, el Teatre Municipal de Girona protagonitzarà el cupó de l’ONCE del diumenge 13 d’octubre dintre de la sèrie “Ciutats en escena ” que l’ONCE dedica als teatres més emblemàtics de 50 demarcacions de l’Estat Espanyol