La Granja Mas Bes fa una donació de llet a Creu Roja

La Creu Roja a Girona ha rebut la donació de 300 litres de llet de la Granja Mas Bes de Salitja, que l’entitat humanitària destinarà al projecte d’atenció integral a persones sense llar que desenvolupa a la demarcació gironina. Aquest projecte tracta de detectar situacions de sensellarisme i donar atenció directa i immediata a les persones que estan en situació de carrer. Està orientat principalment a la reducció de danys i l'adequada gestió de riscos que s'enfronten diàriament les persones sense llar, a fi de donar compliment a l‘ODS 1, per tal d’aconseguir l'eradicació de la pobresa a totes les seves formes i a tot arreu. Aquestes intervencions es desenvolupen principalment al carrer, gràcies als dispositius mòbils (Unitats d'Emergència Social, UES). S'intenta facilitar l'accés als recursos per enfortir l'arrelament d'aquestes persones, assegurar la cobertura de les seves necessitats bàsiques, facilitar-los alternatives perquè disminueixin el temps d'estada al carrer, i si és possible, iniciar processos de canvi de més abast pel seu futur. 

El programa d’atenció a persones sense llar va atendre a 137 persones l’any 2018. En el que va d’any, aquesta xifra ja s’ha incrementat en un 28%, principalment per les actuacions realitzades durant els mesos d’estiu. Aquesta llet es distribuirà en forma de cafè o batut de xocolata, a les persones que es troben vivint al carrer durant el servei de la Unitat d'Emergències Socials (UES) de Creu Roja, que realitza setmanalment sortides nocturnes pels carrers de Girona, Salt i Fontajau, per detectar les persones que es troben vivint al carrer, oferint una atenció directa i assistencial.

La Granja Mas Bes és una empresa familiar fundada a mitjans del Segle XX a Salitja (La Selva, Girona) i disposa de 180 hectàrees de conreu per a la producció del 70% de l’alimentació. Actualment disposa de 1.200 caps de bestiar entre baques adultes i recria, a més de 180 vedells d’engreix. És una de les 7 empreses ramaderes catalanes propietàries de Llet ATO. L’empresa gironina s’implica novament en projectes com el que desenvolupa la Creu Roja a Girona, que permeten diferenciar-se com a marca i els aporta un valor social afegit.

Foto: Creu Roja de Girona