Amants del còmic omplen la quarta edició del Girocòmic a la Devesa de Girona

Centenars d'amants del còmic passen durant tot aquest cap de setmana per la quarta edició de la Fira Girocòmic just a la carpa que hi ha al costat del costat del Palau Firal de Girona. Des de l'organització destaquen la "bona rebuda" que ha tingut  aquest any, malgrat que va obrir un dia menys que l'any passat, ja que la festivitat del 12 d'octubre va caigut en dissabte. El director del Girocòmic, Aleix Freire, posa en valor que cada vegada hi ha més públic adult, i s'ha perdut la sensació que "només va dirigit als nens".

Freire també assenyala que una de les apostes del Girocòmic és tractar temes d'actualitat com el feminisme o les revolucions socials. Aquest passat diumenge, va passar pel Girocòmic un dels plats forts, l'escriptor i periodista britànic, John Carlin, en que va presentar un treball amb l'il·lustrador català Oriol Malet. Així doncs el món del còmic torna a ser el protagonista aquest cap de setmana a Girona. Els amants d'aquest gènere es troben per quarta vegada al Girocòmic, on han pogut trobar tot un centenar d'expositors i multitud d'activitats relacionades amb el còmic. Pel que fa a les xifres, són molt diferents a la primera edició on només hi havia nou editorials presentant productes relacionats amb aquest gènere literari. Una crescuda que s'ha correspost amb el públic assistent.

De fet, des de l'organització donen per fet que repetiran els 6.000 visitants de l'any passat, malgrat que en aquesta edició només han obert dos dies. En aquest sentit, el director de Girocòmic, Aleix Freire es mostra content i considera "consolidat" aquest festival. L'aposta del Girocòmic gira entorn a les activitats repartides en dues parts. D'una banda, la vessant més literària i clàssica del còmic amb la signatura d'autors i presentacions de noves obres com el cas del còmic 'Mandela i el General', escrit pel periodista britànic John Carlin.

Imatge: Girocomic.cat