El Banc dels Aliments només compta amb una tercera part dels 4.000 voluntaris que necessita per al Gran Recapte

El Gran Recapte d'enguany, que es farà els dies 22 i 23 de novembre  només compta amb una tercera part dels 4.000 voluntaris que necessita. A hores d'ara, l'entitat tampoc té cobertes les necessitats de transport, ja que encara li falten tres o quatre camions per poder cobrir el trasllat de material entre els supermercats col·laboradors –prop de 400– i el seu magatzem.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar amb el Gran Recapte 2019, ja sigui formant torns a les botigues que hi participin –informant els clients i recollint el menjar que donin– o classificant els productes al magatzem, poden inscriure's omplint un formulari que trobaran al web del Banc dels Aliments a Girona.

Els voluntaris que prefereixin estar en un supermercat hauran de fer-se càrrec de torns de quatre hores, el divendres 22 a la tarda o el dissabte 23 de novembre; mentre que l'activitat al magatzem podrà desenvolupar-se tant mentre duri el recapte com en els dies posteriors, ja que caldrà organitzar les donacions perquè les recullin les entitats socials del territori que treballen amb persones vulnerables. En aquests moments, les aportacions del Banc dels Aliments de Girona beneficien uns 32.000 gironins que viuen una situació desfavorida.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària.

L’objectiu del Gran Recapte és recollir aliments nutritius de llarga durada com ara oli, llet, conserves de peix i llegums cuites i també sensibilitzar i mobilitzar la població per ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat. 

Les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) calculen que el 5% de la població a Catalunya està en situació de pobresa severa. 

Sarrià de Ter és una d’aquestes poblacions que col·laborarà un any més amb El Gran Recapte. Els aliments es podran portar a l’oficina de la Policia Municipal de Sarrià o trucant al 610 290 092 i a les botigues associades.