Previous Next

Tsunami democràtic organitza un centenar d’accions a més de 300 municipis per la jornada de reflexió

La plataforma Tsunami Democràtic prepara per a la jornada de reflexió, el 9 de novembre, centenars d’actes  de protesta, activitats culturals i concerts en més de 200 municipis de Catalunya. En un comunicat, la plataforma, protagonista d’algunes de les accions de protesta contra la sentència del procés, ha informat que ja té confirmada la participació de «desenes de músics, escriptors i activistes» en la «jornada de desobediència a la Junta Electoral Central» que preveu per al dia abans de les eleccions.

A Sant Julià de Ramis castanyada popular per la llibertat i contra la repressió a les 5 de la tarda a la plaça 1 d’Octubre. 

A Girona la convocatòria de Tsunami i el CDR és a la plaça de l’U d’octubre a partir de les 4 de la tarda, hi haurà un taller antirepressiu sobre drets de les manifestants amb l’advocada Mireia Bozaga (17h), xerrada: conseqüències de la violència policial sobre la salut amb Assemblea Campus Centre de la UdG. A le 19 h manifestació “desobeïm la injustícia”. A les 19.45 concerts de Pulpopop, Guillem Ramisa, Bandulimejant, Ca Vell, Los Live i Fok.

També hi haurà un sopar popular a càrrec del Casal Independentista El Forn i servei de barra a l’Ateneu Popular Salvadora Catà 

Durant tota la jornada es faran parlaments dels col·lectius i grups de suport a les preses polítiques. Exposició fotogràfica “Resposta a la sentència” de Toni Ferragut, Carles Palacio i Fora de Camp. Al llarg del dia també es faran tallers infantils. 

En el seu comunicat Tsunami Democràtic també anuncia "protestes continuades" de l'11 al 13 de novembre i, sense desvetllar-ne detalls, assegura que serà "l'acció més ambiciosa" que fins ara ha proposat. En un comunicat, la plataforma crida els ciutadans a preparar-se per un "11S de tres dies". Concretament, recomana que la gent s'agafi festa a la feina almenys un dels tres dies i estigui disposat a desplaçar-se pel territori i, si és possible, passar la nit fora de casa. "Prepara roba d'abric, bateries extra per al mòbil, menjar, sac de dormir, tenda de campanya i una actitud tenaçment noviolenta", afegeixen. Així doncs, presenta les accions programades a més de 300 municipis durant la jornada de reflexió de dissabte com un "test" de cara als tres dies de protestes continuades.

Tsunami Democràtic considera "molt important" que els ciutadans es descarreguin la darrera versió de l'app, que considera que "és la més segura contra els atacs". I demana que es tingui a punt l'aplicació per a aquest dissabte, ja que es farà servir per enviar comunicacions i per "provar-la tècnicament".