Acte de rebuig a l’atac de la seu l’Espai LGTBI a Girona

Més d'un centenar de persones van cridar ahir alt i fort “fora el feixisme” i l'lgtbi-fòbia de la capital gironina després de l'atac contra l'espai LGTBI de Girona. La porta de la seu del col·lectiu, situada al Barri Vell, va ser destrossada durant la matinada de dissabte a diumenge. L'entitat ja ha presentat una denúncia i, segons van assegurar, seguiran el cas perquè l'atac sigui considerat com un delicte d'odi, i no quedi com una falta lleu.

En poc més d'un any, el col·lectiu ha rebut tres atacs, tal com va afirmar la vicepresidenta de la Comissió Unitaria 28 de juny, Rosa Vilaseca, ahir durant la concentració celebrada a la plaça del Pallol. Davant dels fets, van assegurar que no en deixaran passar cap més i que qualsevol mena d'insult o discriminació cap al col·lectiu serà denunciat. Durant la lectura d'un manifest elaborat per diferents entitats, deien que no ens podem fer els sords o estar tancats dins els armaris com ells volen, va afirmar Vilaseca

En la mateixa línia, el president de l'espai LGTBI, Pau Gálvez, va afirmar que el col·lectiu està “en el punt de mira dels feixistes” i que el blanqueig polític del feixisme ha donat sensació de legitimitat a la intolerància, a atacar tot el que sembli diferent i no normatiu. «La nostra força és la seva por. Ni un pas enrere», va sentenciar durant la lectura del manifest oficial del Consell Municipal LGTBI de Girona.

En el manifest, també s'hi recull la condemna de l'Ajuntament de Girona de l'atac que va patir la seu. A més, l'alcaldessa, Marta Madrenas, que ahir també era a la concentració, va escriure a Twitter que la policia està darrere el cas per tal de trobar els autors de la destrossa i va demanar col·laboració ciutadana per perseguir els culpables. A la trobada de rebuig també hi van assistir regidors de Guanyem (com el portaveu, Lluc Salellas), del PSC (com Sílvia Paneque, també portaveu) i d'ERC. També hi havia el diputat electe del PSC, Marc Lamuà. A més, per les xarxes socials tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com el president del Parlament, Roger Torrent, van mostrar el seu suport a l'espai LGTBI.

Aquest dimecres a la tarda organitzaran una altra concentració en rebuig a l'atac que han patit perquè es vegi que «Girona diu no a l'lgtbi-fòbia i no al feixisme», van exposar.

Manifest oficial del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) de Girona el feixisme, envalentit, ha tornat a mostrar la seva LGTBIfòbia destrossant la porta de l’Espai LGTBI Girona, la nit del dissabte passat, al carrer Sant Josep, 6, de Girona.

Les entitats LGTBI gironines condemnen enèrgicament l’atac als drets i llibertats dels gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI). L’atac no és una simple bretolada, és una reacció que vol la regressió a èpoques fosques, dictatorials, totalitàries. En el fons és una regressió per por a la diversitat que comporta l’evolució de la societat.

El blanqueig polític del feixisme ha donat sensació de legitimitat a la intolerància, a atacar tot el que sembli diferent i no normatiu. Les persones LGTBI estan ara en el punt de mira dels feixistes. L’odi comença amb els símbols, els discursos... i acaba atemptant contra col·lectius i persones diferents.
Les entitats LGTBI es reafirmem en el lluita pels drets i contra la discriminació per l’orientació i identitat sexual o expressió de gènere. Volem una ciutat on les persones no siguin jutjades per la seva orientació o identitat afectivo-sexual.

L’Ajuntament de Girona condemna igualment l’atemptat i reforça el suport a l’Espai LGTBI Girona gestionat col·laborativament per les entitats. Farà el que calgui perquè l’Espai continuï l’activitat i el servei al col·lectiu LGTBI. Defensa radicalment els drets i llibertats de tothom: tolerància zero a la homofòbia i 100% de suport als afectats.

No tenim por. No en deixem passar ni una: cridem a respondre cada atac amb denúncies per delicte d’odi. La nostra força és la seva por. Ni un pas enrere!

Foto: Espai LGTBI Girona