La Diputació reforça els ajuts als ajuntaments per l'accés a l'habitatge

Unanimitat de tots els partits en l'impuls que la Diputació de Girona va donar ahir al foment de les polítiques municipals d'habitatge. L'ens va aprovar ahir en sessió plenària uns canvis en les bases de les subvencions per facilitar-hi l'accés als ajuntaments de la demarcació. El diputat delegat d'Habitatge, Quim Ayats, va assenyalar que amb aquests canvis en les quatre línies de subvenció es fomenta "el parc públic d'habitatge i es mobilitza el buit".

La dotació pressupostària prevista és d'un milió d'euros. "L'objectiu és treballar pels 221 municipis i que el parc públic d'habitatge estigui en les millors condicions possibles", va remarcar Ayats. La primera línia està destinada als ajuntaments, per "millorar la planificació i execució de la política d'habitatge", i la segona línia, d'àmbit comarcal, és per "fer extensibles les polítiques socials d'habitatge a tots els municipis". De la tercera línia destaca l'ampliació de 7.000 a 8.000 euros en les ajudes per a inversions en habitatges en règim de cessió a l'ajuntament. La quarta línia subvenciona amb un màxim de 10.000 euros l'adquisició d'habitatge destinat a polítiques socials.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, va recordar que l'habitatge és un exemple que la institució està amatent a les necessitats dels municipis i, en aquest sentit, s'ha augmentat la dotació pressupostària: "Vam començar amb 100.000 euros, però ara ja superen el milió."

Foto: Diputació de Girona