Més de 2.600 persones ja han votat en els pressupostos participats del 2019 a Girona

Concretament, entre el 18 i el 24 de novembre, han votat 2.682 persones, una xifra que ja supera la meitat dels vots que es van emetre durant la consulta dels pressupostos de l’any passat, que va tancar amb uns resultats de 4.929 vots. Les votacions d’enguany estaran obertes fins al dilluns 2 de desembre a les dotze de la matinada.

Fins a la data, els barris amb més participació han estat els de Sant Narcís (351 vots), Montilivi-la Creueta (269 vots), Montjuïc (248 vots), l’Eixample (220 vots) i Palau-sacosta, Avellaneda i Mas Xirgu (209). En percentatge de vot, els més alts pertanyen als barris de Pujada de la Torrassa (18% del total de persones que poden votar), Pedreres-Fora Muralla (11,41%), Montjuïc (11,07%), Mas Catofa (11,02%) i la Vall de Sant Daniel (9,62%).

De moment, aquestes dades segueixen la tendència de les del 2018, ja que al final de la consulta de l’any passat els barris amb més participació van ser Sant Narcís (473 vots), l’Eixample (457 vots), Palau-sacosta, Avellaneda i Mas Xirgu (440 vots), Montilivi-la Creueta (434 vots) i Montjuïc (432 vots). En percentatge de vot també hi ha força coincidència perquè l’any passat es va tancar amb una participació del 34,48% a Pujada de la Torrassa, el 23,20% a la Vall de Sant Daniel, el 19,34% a Montjuïc, el 17,80% a Torre Gironella i el 14,20% a Germans Sàbat. Com ja es va fer en anys anteriors, el personal municipal de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) als barris i a la plaça del Vi, en els seus horaris habituals d’atenció a la ciutadania, també estan assistint a aquelles persones que ho necessiten per emetre el seu vot electrònicament. En aquests punts, el personal administratiu disposa de credencials no nominatives de tots els barris perquè la ciutadania que no porta la seva credencial personal també pugui votar.

A més, aquests dies algunes associacions de veïns organitzen activitats en els seus locals socials durant les quals s’ofereix assistència a totes aquelles persones que ho necessiten per exercir el seu vot electrònicament. És el cas de l’Eixample i de la Vall de Sant Daniel la setmana passada o dels barris de Sant Ponç i de Pedret els propers dijous i dissabte respectivament. Les associacions de Palau-sacosta, Avellaneda i Mas Xirgu i de Sant Narcís Sud també han instal·lat en els seus locals socials un ordinador per tal que els veïns i veïnes del barri que ho necessitin puguin emetre el seu vot.

El dimarts 3 de desembre es farà el recompte de vots, la Comissió Mixta de Ciutat validarà l’escrutini final i seguidament l’Ajuntament de Girona el farà públic. La ciutadania pot trobar la informació sobre les propostes que van a consulta i el funcionament de la votació al web municipal www.girona.cat/consultabarris

Foto: Ajuntament de Girona