L’audiència de Girona ha decidit finalment enviar a judici els 17 investigats pels talls de l’AVE a durant l’aniversari de l’1-O

La Secció 3a de l’Audiència de Girona ha confirmat la decisió d’enviar a judici 17 dels investigats pel tall de les vies de l’Alta Velocitat en les protestes del passat  1 d’octubre de 2018 en motiu del 1r aniversari del referèndum. El cas s’ha conegut popularment amb el nom de “21Raons”. Segons expliquen des del col·lectiu, malgrat aquest nou intent de criminalització, han decidit a continuar denunciant que protestar, manifestar-se, tallar carreteres o tallar vies no és un delicte sinó un acte de llibertat. Des de “21 Raons” apunten que continuaran exercint el dret a l’autodeterminació fins a la llibertat de tots els presos i les preses polítiques.

L’Audiència de Girona ha desestimat el recurs de la defensa tot i que la Policia Nacional reconeixia en un informe que les fotografies que havia presentat com a proves no permetien identificar clarament els investigats al lloc dels fets. Malgrat això, la jutge manté que hi ha prou indicis per acusar-los d'haver participat en la protesta que va bloquejar l'alta velocitat durant dues hores l'1 d'octubre del 2018. En total hi ha disset persones encausades, entre les quals els alcaldes de Celrà i de Verges, Dani Cornellà i Ignasi Sabater, de la CUP.

Per contra, l’Audiència de Girona ha arxivat la denúncia contra el fotoperiodista Carles Palacio. A setze dels investigats els va detenir la Policia Nacional el passat 16 de gener en una operació a Girona que va aixecar molta polèmica perquè algunes detencions les van realitzar agents amb passamuntanyes i que no es van identificar. Es van imputar un total de vint-i-una persones per les mobilitzacions durant el primer aniversari del referèndum a Girona. En tres casos es va arxivar la denúncia i un quart és Jordi Alemany, que està investigat per la protesta davant la seu de la Generalitat a Girona, durant la qual es va despenjar la bandera espanyola. Els disset investigats restants seran els que s'asseuran al banc dels acusats amb l'acusació d'haver bloquejat l’alta velocitat durant dues hores.

 

Foto: Ara.cat