Girona ha donat la benvinguda a l’alumnat de les aules d’acollida dels centres educatius de secundària de la ciutat

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Eva Palau, van rebre aquest passat divendres els més de 130 alumnes que participen en les aules d’acollida dels centres educatius de la secundària de la ciutat aquest curs. L’acte, que s’anomena “Ciutadans de Girona, ciutadans del món”, es porta a terme de forma anual i enguany s’emmarca dins de les activitats de la 4a Setmana de la Ciutat Educadora.

Aquest acte de benvinguda es va adreçar a l’alumnat de les aules d’acollida de secundària que ha arribat a la ciutat en els darrers mesos del curs escolar. Té per objectiu facilitar als nois i noies el reconeixement de la seva ciutadania i afavorir experiències que facilitin l’apropament i la participació dels joves nouvinguts a la vida de la ciutat, una ciutat educadora que vetlla per la cohesió, el diàleg i la integració de tots els seus ciutadans. Abans de la recepció, els estudiants s’han trobat al Centre Cultural La Mercè per fer una presentació de cadascuna de les diferents aules d’acollida i, un cop s’ha acabat, han fet un recorregut per Girona i han desenvolupat quatre activitats diferents de ciutat: els rius, la muralla, les llegendes i els ponts.

Els nois i les noies participants provenen de les aules d’acollida de set centres educatius de la ciutat: Escola Maristes, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Montilivi, Institut Carles Rahola, Institut Narcís Xifra, Institut Santa Eugènia i Institut Santiago Sobrequés.

Foto: Ajuntament de Girona