Una modificació en les inversions financerament sostenibles permet a Girona adquirir un nou bus urbà i dos vehicles per a les brigades municipals

L’Ajuntament de Girona podrà incorporar un nou bus urbà per a la flota de Transports Metropolitans del Gironès (TMG), dos vehicles per a les brigades municipals, un tractor per a la prevenció d’incendis forestals i maquinària per a cementiris gràcies a una modificació en les inversions considerades financerament sostenibles

Aquestes incorporacions han estat possibles perquè s’han donat de baixa per a aquest 2019 projectes previstos dins de les inversions financerament sostenibles com ara el camí pedalable de la zona Torroella Nestlé, el Castell de Montjuïc o el parc Mas Masó. Són projectes que encara estan en fase de redacció i per això s’inclouran en futures inversions.

Pel que fa al nou bus urbà per a la flota de TMG, el vehicle que s’incorporarà és un bus llarg propulsat amb gas natural comprimit (GNC). Aquest automòbil s’afegirà als quatre nous autobusos que adquirirà properament TMG, tal com es va aprovar en el Consell d’Administració que es va fer la setmana passada. En la mateixa línia de renovació de la flota de vehicles existent, l’Ajuntament de Girona afegirà dos nous vehicles elèctrics a la flota de les brigades municipals. Aquests automòbils se sumaran als cinc amb les mateixes característiques que el consistori ha adquirit en els últims mesos.

Des de l’Àrea de Sostenibilitat, s’adquirirà un tractor per a les brigades de medi ambient per substituir el que hi havia fins ara i que servirà per fer tasques forestals de prevenció d’incendis i també es farà servir per gestionar la resta de poda dels parcs urbans de la ciutat per fer-ne compost per als jardins públics. A més, es comprarà una nova plataforma per elevar fèretres destinada al cementiri municipal que permetrà millorar l’accessibilitat a totes les zones de nínxols. Són en bona part adquisicions que es fan seguint els criteris que desenvolupa l’Ajuntament dins els objectius de mobilitat sostenible, i també dins l’estratègia de mitigació fel canvi climàtic, tal com han destacat el regidor de Sostenibilitat del consistori, Martí Terés, i la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda.

Foto: Ajuntament de Girona