Girona acollirà el quart Congrés Internacional sobre Ciència i Literatura

El quart Congrés Internacional sobre Ciència i Literatura es durà a terme els dies 2, 3 i 4 de juliol al Palau de Congressos de Girona, on congregarà més de 300 acadèmics dels àmbits científic i humanístic. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el metge especialista en otorinolaringologia i director honorífic de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill, Humbert Massegur, i l’escriptor i professor Dr. Carles Gámez van presentar ahir l’esdeveniment.

Aquest congrés és el primer que s’organitza a Girona en aquest àmbit i estarà coordinat per la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill–UdG sota la tutela de la Comissió de Ciència i Literatura que va ser fundada el juliol 2013 a Grècia. L’Ajuntament de Girona col·labora amb l’esdeveniment. Altres temes que es tractaran a les taules rodones seran les ciències en l’art occidental; l’antropocè; matemàtiques, física i literatura. En altres edicions les ciutats que han acollit la jornada han sigut Atenes, Poellau i París. 

L’elecció de Girona com a seu d’aquest esdeveniment es justifica per dos motius. En primer lloc, perquè és una de les destinacions turístiques preferides a Europa i un referent per a molts turistes d’arreu del món, i, en segon lloc, per la implicació de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill – UdG d’establir ponts entre les diferents disciplines dels àmbits científic i humanístic, de tal manera que es trobin noves vies de diàleg prou enriquidores per treballar en una visió de conjunt del coneixement.

Foto: Ajuntament de Girona