Girona amplia el nombre de semàfors acústics per a persones amb discapacitat visual a la ciutat

En les últimes dues setmanes, l’Ajuntament de Girona ha ampliat el nombre de semàfors acústics per a persones amb discapacitat visual a la ciutat amb la instal·lació de nous aparells a tres cruïlles de la ciutat. Concretament, s’han col·locat els semàfors a quatre passos de vianants de la cruïlla del carrer de Joan Maragall amb la ronda de Sant Antoni Maria Claret, a quatre passos de vianants més a la cruïlla del passeig d’Olot amb l’avinguda de Sant Narcís i al pas de vianants de sota del viaducte del carrer de Santa Eugènia.

Està previst que en els propers dies s’efectuï també el muntatge de semàfors acústics en quatre passos de vianants senyalitzats de la cruïlla del carrer de Barcelona amb els carrers d’Emili Grahit i del passeig d’Olot. La inversió dels quatre punts on s’haurà actuat quan acabin aquestes últimes tasques serà d’una mica més de 10.000 euros.

Per la seva banda la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha destacat que “aquest és un pas més en la política de millorar l’accessibilitat en diferents àmbits de la ciutat”. Actualment Girona disposa de 256 mòduls acústics d’invidents corresponents a 128 passos de vianants de 45 cruïlles semafòriques de la ciutat.

Foto: Ajuntament de Girona