Girona edita un nou volum de la col·lecció “Girona fotògrafs” dedicat a Juli Torres Monsó

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va presidir ahir a la tarda la presentació del llibre a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona, que va compta també amb l’autor del text i catedràtic de Fotografia de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Manolo Laguillo, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament i director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, Joan Boadas.

Juli Torres Monsó va néixer a Girona l’any 1925 i va morir a la mateixa ciutat el 1999, a l’edat de 73 anys. Va ser durant molts anys un fotògraf amateur, fins que es va poder establir professionalment a la dècada dels 60. La seva vocació començà ben aviat, quan a l’edat de 15 anys el seu pare li va regalar la seva primera càmera, una Kodak amb manxa i rodet de 8 fotos. No obstant això, a diferència del seu germà Francesc, Juli va haver d’abandonar la seva vocació artística per guanyar-se la vida i va treballar com a mecànic ajustador al taller de Can Sarassa.

El fons fotogràfic, format pel seu treball i el de la seva dona, es conserva al Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) des de l’any 2005. Està format per més de 12.000 fotografies, entre les quals destaquen els reportatges que de forma continuada va fer de de l'Exposició de Flors de Girona, així com les fotografies de gran format amb una vocació més artística. La col·lecció “Girona Fotògrafs”, editada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i Rigau Editors, té com a objectiu posar en valor l’obra de fotògrafs gironins o amb una producció fotogràfica vinculada a Girona.

Imatge: Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) / Aj. Girona.