Una trentena de joves de Can Gibert del Pla fabriquen una màquina recreativa en el projecte Arcade

El projecte Arcade ha estat fruit del treball col·laboratiu entre l’Espai Jove Güell, els Salesians Sant Jordi - PES Girona i el Laboratori Social d’Innovació, creat recentment per l’Ajuntament de Girona a través del Girona Emprèn.

Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Laboratori Social d’Innovació, que treballa per millorar la cohesió social i econòmica de la ciutat afavorint la innovació, fomentant l’aprenentatge i la creació col·laborativa. L’objectiu principal del projecte ha estat afavorir la participació dels joves de l’Espai Jove Güell i capacitar-los en la fabricació digital, com un recurs per empoderar-los i evitar que es faci més gran l’escletxa digital existent en aquest col·lectiu. 

En paral·lel, els joves participants també han realitzat un taller pràctic de gravació amb el telèfon mòbil, amb la finalitat de capturar imatges del procés de creació de la màquina i així poder-ne fer un vídeo per difondre’l posteriorment. La màquina recreativa es troba, en aquest moments, a l’Espai Jove Güell i és d’ús públic per a totes les persones usuàries d’aquest equipament municipal. Les persones o entitats interessades a realitzar projectes comunitaris similars, poden sol·licitar suport al Laboratori Social d’Innovació a través del servei Girona Emprèn.

Foto: Aj. Girona.