Girona presenta un estudi que conclou que els plàtans de la Devesa són fisiològicament vells però estan en bon estat de salut

L’objectiu de la iniciativa és analitzar quin és l’estat actual dels arbres del parc i proposar mesures per mantenir-ne la salut.

L’estudi, fet per l’empresa Doctor Árbol, ha comportat la realització de gairebé 200 actuacions instrumentals tant al sòl com en una mostra representativa de 150 arbres, i ha suposat la intervenció d’un equip d’unes deu persones especialistes en la matèria. Durant tres mesos, el projecte ha permès fer una caracterització biològica de l’arbrat seleccionat mitjançant la pràctica de quatre tècniques diferents. En primer lloc, a través de resistografies, per determinar la densitat i grau de resistència o deteriorament intern dels plàtans; en segon lloc, amb un estudi tomogràfic, per detectar podriment i determinar el nivell de el risc de trencament; en tercer lloc, amb un estudi general del tipus de sòl i de detecció de la presència i profunditat d’arrels i, en quart lloc, amb l’estudi dels anells del tronc, per analitzar el creixement dels diversos exemplars. El parc actualment compta amb uns 2.500 arbres.

Imatge: gironaapartments.com