El MOT 2020 posa la mirada en la creativitat artística vista des de la literatura

Enguany el festival, que està comissariat per la historiadora de l’art Glòria Bosch Mir, vol posar èmfasi en el fet que com a lectors, quan avancem en la narració d’un llibre, i en els diàlegs i també en els silencis que aquest conté, la paraula es transforma en imatges, i aquestes se sumen a les nostres pròpies experiències per acabar formant un gran collage.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha presentat aquest matí la programació de l’edició d’enguany del festival al costat de la codirectora del festival Glòria Granell; la comissària de l’edició 2020 del festival, Glòria Bosch Mir, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Carme Renedo. El MOT 2020 tindrà lloc a la Biblioteca Carles Rahola de Girona els dies 26, 27 i 28 de març, i a la sala El Torín d’Olot el 2, 3 i 4 d’abril. Durant aquestes dues setmanes, una quarantena d’escriptors, escriptores i especialistes conversaran sobre les seves experiències creatives i com aquestes conflueixen en la literatura.

Aquest Festival està organitzat per l’Ajuntament de Girona i per l’Ajuntament d’Olot, i té el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, estableix vincles amb altres institucions públiques i privades relacionades amb la cultura.

Foto: Aj. Girona.