Girona rep el fons de l’associació Casal de la Dona de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, i una de les donants de documentació, Sacri Buesa, van presentar ahir la donació del fons de l’associació Casal de la Dona de Girona, a l’Arxiu Municipal.

Es tracta principalment de documentació relacionada amb l’organització d’activitats i debats de l’entitat i inclou també materials elaborats per altres col·lectius feministes. El fons conté principalment documentació relacionada amb l’organització d’activitats i debats que l’entitat va acollir i generar entre el 1977 i el 1986, a més d’un dossier de l’any 1995 i una revista del 2000, aplegats per les donants. Aquesta documentació està organitzada en dos blocs temàtics. D’una banda conté materials elaborats pel Casal de la Dona, manifestos, documents de treball o apunts mecanoscrits, fullets, cartells i altres materials impresos, relacionats amb l’organització d’activitats per part de l’entitat. De l’altra, aplega documentació elaborada per altres col·lectius.

Entre els documents elaborats per altres col·lectius feministes i recollits per l’associació Casal de la Dona s’hi troben manifestos, documents de treball mecanoscrits, fullets, cartells i altres documents impresos sobre la contractació del servei d’un centre de planificació familiar, textos relacionats amb l’avortament, una guia sobre mètodes anticonceptius o el dossier d’una acampada de dones per la pau. Amb motiu del 40è aniversari del Casal de les Dones de Girona, l’Ajuntament de Girona preveu l’organització d’un cicle de conferències i debats relacionats amb l’entitat que tindria lloc el mes de novembre d’aquest 2020. A més, al Jardí de la Infància s’instal·larà una placa commemorativa en record del primer Casal de la Dona de Girona (1980-1986), en el punt on anys enrere, en un edifici ja enderrocat del número 1 del carrer de Carme, s’havia gestat la iniciativa feminista.

Imatge: Aj. Girona