Girona reestructura els serveis de neteja per adaptar-los a les noves necessitats generades arran de la situació d’excepcionalitat del COVID-19

En aquest sentit, s’ha acordat reduir el servei actiu en un 20% per facilitar la rotació entre el personal, que en tot moment compleix amb les mesures preventives de seguretat.

A més, també s’ha iniciat la neteja de determinades zones de la via pública amb una solució especial d’aigua i lleixiu, per ser més efectius en l’eliminació del coronavirus. Aquestes actuacions es potenciaran en l’entorn dels espais més concorreguts de Girona, com ara centres sanitaris, comerços d’alimentació o farmàcies, i es podran fer gràcies a la disminució de l’activitat a la ciutat, que permet reduir altres serveis de neteja habituals a la via pública. 

D’altra banda, el servei de recollida d’escombraries es mantindrà com és habitual. Els domicilis hauran de continuar fent separació de residus, tret que hi visqui una persona afectada pel COVID-19 o que en presenti símptomes. En aquests casos, tota la brossa haurà d’anar al contenidor de rebuig i s’haurà de llençar en una triple bossa de plàstic, seguint els consells del Ministeri de Sanitat.

Foto: Girona.cat