El festival Girona en Moviment cancel·la l’edició d’aquest any a causa de la Covid-19

La programació d’enguany incloïa dos espectacles de gran format al Teatre Municipal, amb presència de ballarins internacionals.

Aquest estiu no hi haurà tercera edició del festival benèfic de dansa Girona en Moviment (GeM). Després de valorar acuradament totes les opcions i davant de la incertesa sobre l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 en les pròximes setmanes, els organitzadors del festival - la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez - han decidit que la cancel·lació del festival és l’única manera de garantir la salut i la seguretat de tots els assistents, artistes i equips involucrats. 

El festival s’havia de celebrar del 9 al 12 de juliol, amb una àmplia programació que incloïa tallers, xerrades, ball al carrer i dos espectacles de primer nivell, amb la presència de ballarins internacionals, al Teatre Municipal de Girona. “A les mesures de distanciament social implantades per les autoritats per evitar la propagació del virus, s’hi suma el fet de no poder preveure l’obertura de fronteres en aquelles dates, la qual cosa impossibilita la mobilitat d’artistes i per tant la programació internacional preparada per a aquesta edició”, ha explicat el director del festival, el ballarí i gestor cultural David Rodríguez. El director del festival ha avançat també que ja s’està treballant en l’edició de l’any que ve, que se celebrarà del 8 a l’11 de juliol i que comptarà, un cop més, amb el suport de l’Ajuntament, la Diputació de Girona i diverses empreses patrocinadores.

Foto: Girona.cat