Girona ha rebut l’interès de 52 establiments per ampliar l’espai d’ocupació de les terrasses a la via pública

Concretament, 22 locals han registrat la petició a través de la seu electrònica i 30 han demanat informació per correu electrònic o trucada telefònica.

Aquest passat dijous, va tenir lloc una roda de premsa virtual, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el tinent d'alcaldia i  regidor d'Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Girona, Lluís Martí, van explicar alguns dels detalls d’aquesta mesura que s’implementarà de forma extraordinària a partir de la fase 1 de desconfinament i mentre no sigui possible ocupar la totalitat de l’aforament tant a l’interior com a l’exterior dels locals a causa del COVID-19.

El consistori ha realitzat un estudi sobre en quins punts de la ciutat és possible dur a terme aquesta ampliació de les terrasses i com hauria de ser l’ordenació de les taules per guardar els dos metres de seguretat entre elles. També han tingut en compte que, en tots els casos, es respecti el pas dels vianants. Aquest document s’ha facilitat a l’Associació d’Hostaleria, al col·lectiu Girona Bons Fogons i a la FECASARM per tal que els establiments puguin presentar la sol·licitud d’ampliació tenint en compte aquests criteris. madrenas, ha destacat que ha de fer compatible la recuperació de l’activitat econòmica amb la preservació de la salut dels ciutadans i, per tant, s’ha de prioritzar els vianants i mantenir les distàncies de seguretat”.

Per la seva banda, el regidor Lluís Martí ha explicat que des de l’Ajuntament es posaran “les màximes facilitats per tal que es puguin ampliar les superfícies de les terrasses, de tal manera que amb aquesta ampliació es pugui arribar, en la mesura del possible, al 100% d’ocupació del que es tenia autoritzat”.