L’alcaldessa Marta Madrenas fa una crida a no abaixar la guàrdia amb el possible pas de Girona a la fase 1 de desconfinament el pròxim dilluns

La batllessa ha recordat que canviar de fase vol dir que estem millorant, no que haguem superat aquest episodi.

En aquest sentit Madrenas, continua demanant molta prudència i responsabilitat, i que tothom faci cas a les franges horàries i compleixi amb les recomanacions sanitàries. Per altra banda ha afegit també que la ciutadania no es pot permetre tornar enrere perquè es necessita que la ciutat es vagi reactivant. Madrenas també ha recomanat que els ciutadans portin mascareta quan surtin al carrer. Segons ha detallat l’alcaldessa, la prioritat ara ha de ser “la salut de totes les persones, la reactivació econòmica i l’atenció a les persones que s’estan veient afectades per aquesta onada d’ERTOs i de reducció de l’activitat”. 

L’alcaldessa també ha destacat durant la roda de premsa que, com a molt tard el 25 de maig, les biblioteques reobriran el servei de préstec, el qual s’haurà de fer amb cita prèvia. Els interessants hauran d’encarregar prèviament el llibre i anar-lo a recollir el dia i hora acordat. Els llibres s’hauran de retornar a la bústia de retorn i passaran una quarantena de 15 dies. A banda pel que fa a la mobilitat des del consistori gironí aseguren que hi ha hagut un repunt en l’ús del transport públic a la ciutat, passant del 5% de la setmana passada, al 30% actual; mentre que s’ha registrat una davallada d’habitatges d’ús turístic, ja que hi ha hagut 42 baixes aquest 2020.

Imatge: Girona.cat