El Museu d’Història de Girona i el Museu d’Història dels Jueus recullen material per testimoniar el pas del Coronavirus

Els documents, imatges, vídeos i objectes recopilats permetran interpretar l’impacte de la pandèmia des del punt de vista sanitari, social, econòmic i cultural i esdevindran el patrimoni que les properes generacions podran vincular amb el període històric que estem vivint.

Aquesta iniciativa, que porta per nom “Memòries d’una pandèmia”, ha estat impulsada per la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya i hi participen una vintena de centres culturals. La campanya està adreçada a la societat en general, des de persones individuals a empreses, representants de col·lectius ciutadans, autoritats públiques, institucions, ONGs o associacions de tota mena. Es pot participar en ella aportant fotografies, vídeos, missatges de veu, documents i objectes dels temes més diversos perquè, com més ampli sigui el fons que es generi, millor es podrà explicar una realitat tan polièdrica com és la de la pandèmia.

Alguns exemples de material per enregistrar o donar són cartells de “Tancat per COVID-19”, dibuixos o altres materials elaborats de forma individual o col·lectiva, objectes domèstics que reflecteixin la vida sota mesures de confinament i distanciament social, EPIs (guants, màscares, bates i altre material sanitari), nous productes creats per empreses o la indústria per fer front a la pandèmia, obres d’art a l’espai públic, o ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. Aquest material pot fer referència a les etapes de confinament o bé a fases posteriors, d’adaptació i tornada a la normalitat, per tal de documentar el llarg periple de la pandèmia. La campanya es difondrà a les xarxes socials amb l’etiqueta #memoriespandemia i a través dels canals de difusió dels museus.

Foto: Catalunya.com