Girona ha rebut una trentena de sol·licituds més d’ampliació de terrasses

En el primer dia de la fase 1 a Girona, molts comerços i locals de restauració han tornat a obrir les portes.

Des de l’Ajuntament de Girona s’ha ofert la possibilitat als establiments que disposen de terrassa d’ampliar l’espai d’ocupació a la via pública de manera que puguin mantenir el màxim aforament permès a la llicència, ja que segons la normativa aprovada per l’Estat espanyol les terrasses han d’obrir amb un 50% de la seva capacitat. Per això el consistori va donar a conèixer als locals interessats l’opció de proposar zones d’ampliació, mantenint sempre les distàncies de seguretat sanitària que recull la normativa.

L’Ajuntament ja havia estat analitzant diverses propostes, i un cop dissabte es va publicar el darrer BOE abans de l’entrada en fase 1, es van acabar de valorar les 33 sol·licituds presentades fins aquell moment. Majoritàriament, el consistori ha accedit a facilitar l’ampliació, sigui ocupant més espai allà on hi ha la terrassa, o bé reubicant-la en espais propers com ara zones d’aparcament, de càrrega i descàrrega o carrils de circulació.

Al llarg d’aquest dilluns, han presentat la sol·licitud una trentena d’establiments més, a qui es donarà resposta al més aviat possible. Paral·lelament, els serveis d’inspecció de l’Ajuntament estan visitant in situ les diferents terrasses autoritzades, per comprovar que es garanteixin les distàncies de seguretat sanitària i valorar amb les persones responsables dels locals la situació.

Foto: Aj. Girona.