Continuen les obres a la via pública de Girona encarades a guanyar més espai per als vianants i les bicicletes

Els treballs s’han enfocat en bona part al voltant de la plaça de Catalunya. Concretament, s’ha tallat l’accés de vehicles al vial oest, on hi ha les voltes, i s’han eliminat les places d’aparcament. D’aquesta forma, s’ha aconseguit doblar l’espai de pas pels vianants i guanyar més metres per a les terrasses, les quals s’han traslladat a la calçada.

També s’ha senyalitzat la nova parada de taxis de l’avinguda de Sant Francesc, que substitueix la que hi havia al carrer de Joan Maragall. Aquesta via passarà a incloure un carril bici en el tram que va de la Gran Via de Jaume I a la plaça de Pompeu Fabra. Tant els aparcaments de càrrega i descarrega que hi havia en aquest punt com els que hi havia al vial oest de la plaça de Catalunya s’han traslladat a la plataforma de la plaça, suprimint aparcaments de zona blava. Aquesta modificació també permetrà eliminar aquell volum de trànsit que feia voltes per la plaça buscant aparcament. Durant aquest dilluns, també han començat les obres d’ampliació del pas de vianants de la plaça de la Reina Sibil·la de Fortià.

A banda, aquesta setmana està previst senyalitzar els passos de vianants de l’avinguda de Sant Francesc, de la plaça de Catalunya i del carrer de Santa Clara i el nou carril bici del carrer de Joan Maragall. També se senyalitzarà la zona de càrrega i descàrrega del carrer de Doctor Gaspar Casal, en la seva confluència amb el carrer de Fontanilles. L’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, ha posat èmfasi en la necessitat de cercar l’equilibri en l’ús de la via pública entre vianants, mitjans de transport i activitats econòmiques. Madrenas ha apuntat que s’han de prioritzar les distàncies que garanteixin la seguretat per als vianants, i també mantenir l’espai per al transport públic i els mitjans de transport sostenibles com les bicicletes. L'alcaldessa ha afegit alhora, que s’ha de ser imaginatiu perquè els locals puguin conservar les terrasses amb el màxim aforament possible”, ha destacat.

Foto: Aj.Girona.