Millora de l’accés a la biblioteca de l’Arxiu Municipal de Girona

El catàleg i nombrosos recursos bibliogràfics en línia d’aquest servei municipal s’han migrat a un nou sistema integrat de gestió de la biblioteques per facilitar-ne l’accessibilitat i visibilitat.

El sistema està basat en el programari de codi lliure Koha, que compta amb una llarga trajectòria i una àmplia implementació arreu del món, sobretot a Europa i als Estats Units. Koha també agrupa una important comunitat de biblioteques, persones usuàries i empreses que comparteixen l’objectiu de desenvolupar i millorar contínuament el programa. Tot i que la seva adquisició és gratuïta, cal un servei extern que ofereixi la migració dels catàlegs i l’adaptació del programa a les característiques de cada centre.mLa biblioteca de l’AMGI ha confiat la implementació de Koha a l’empresa Orex, ubicada a Barcelona i amb experiència a l’hora de treballar amb aquest programari concret. Gràcies a la nova plataforma, els usuaris i usuàries poden accedir a una gran quantitat de material, tant a través d’enllaços directes en forma de lectures recomanades com mitjançant la cerca bàsica o avançada. 

A banda, i més enllà de la col·lecció local i de la secció d’imatge, l’arxiu també té una àmplia col·lecció d’història local dels municipis de les comarques gironines, i altres col·leccions destacables sobre arxivística, documentació i biblioteconomia. El catàleg aplega 18.000 registres bibliogràfics i prop de 1.400 capçaleres d’hemeroteca.